06-54 34 01 46 info@treekerwissel.nl

Na de nodige voorbereidingen ging begin februari de groep van zo’n 180 drachtige ooien naar binnen. De lammerperiode van 2020 was aangebroken. Inmiddels zijn we een ruime maand verder en in de afgelopen weken zijn er maar liefst 285 lammeren geboren! Op het hoogtepunt kwamen er ruim 150 lammeren in een week ter wereld. Naast eenlingen hebben we ook een groep tweelingen en maar liefst zes drielingen.

Met een grote groep vrijwilligers en stagiaires hebben we dag en nacht gewerkt om moeders en lammeren een gezonde start te bezorgen. En niet voor niets. De lammerperiode komt nu bijna ten einde en de eerste groep eenlingen mag al genieten van het Hollandse buitenleven.

Lammertijd 2020 schaapskudde de Treeker Wissel

Wanneer we moeders en lammeren naar buiten leiden zijn de eerste momenten in de weide nog best even spannend. Na een paar onwennige stappen dartelen de meeste lammeren alweer vrolijk rond. Soms zijn ze zo enthousiast en dan is het in een nieuwe omgeving nog wel eens lastig om moeder in het vizier te houden. Gelukkig zijn moeder en lam snel weer herenigd.

Samen kijken we terug op een drukke maar zeer mooie en gezellige periode. De rest van de maand zullen ook de tweelingen en drielingen de eerste stappen in het gras mogen zetten, waarna we weer met de kudde op pad gaan.

Schaap adopteren?

Wil je onze nieuwe lammeren en schaapskudde de Treeker Wissel steunen? Voor €25 per jaar adopteer je een van onze schapen. Met dit bedrag kunnen we een schaap onderhouden, bijvoeren en indien nodig van medische verzorging voorzien. Minimaal 1x per jaar word je uitgenodigd om naar de kudde te komen kijken.

Meer weten? Lees meer op www.schaapadopteren.nl.

lammetje schaapskudde de treeker wissel